Avignon C380 HMB Limited: de meest comfortabele e-bike van Gazelle

Zo veel mogelijk comfort creëren met behoud van een stoere, moderne uitstraling. Dát was het voornaamste doel bij de ontwikkeling van de nieuwste Avignon van Gazelle. Het introductie model van de nieuwe Avignon is de C380 HMB Limited. De Avignon werd al vóór zijn debuut onderscheiden met een iF Design Award.


De Avignon C380 HMB Limited heeft een strak vormgegeven frame, waarbij zoveel mogelijk componenten uit het zicht zijn weggewerkt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de kabels – die lopen netjes binnendoor – maar ook voor de batterij. Die is in de onderbuis geïntegreerd. Door de interne plaatsing van de accu lijkt de e-bike op een gewone fiets en verbeteren de rijeigenschappen. De accu zit laag in het frame, wat stabiliteit brengt en de wegligging bevordert. De accu met hoge capaciteit (tot 625 Wh) voedt de Bosch Performance Line-middenmotor.

Rechtop-zithouding bij de Avignon :

Alles draait bij  de Avignon 380 HMB Limited om comfort. Het frame biedt een prettige rechtop-zithouding die goed is voor veel overzicht tijdens de rit en dus controle. De zitpositie is gemakkelijk aan te passen zonder gereedschap, met dank aan de traploos verstelbare stuurpen. Hiermee kun je als fietser het stuur bijvoorbeeld wat meer rechtop of juist sportiever zetten. Ook de dikkere anti-lekbanden de lederen handvatten, het zeer comfortabele gelzadel en de vering in de voorvork en zadelpen krikken het comfort.

Gemak in omgang
We bieden op nog een andere manier comfort: de e-bike is gemakkelijk in de omgang. Hij heeft een lage en brede instap voor een eenvoudige op- en afstap en is uitgerust met de Enviolo Trekking Manual, het traploze versnellingssysteem. Je draait aan de versteller aan het stuur om lichter of zwaarder te schakelen en zit altijd in de juiste versnelling. Er zitten geen stappen meer tussen, zoals bij traditionele systemen. De Avignon is zelfs uitgerust met automatische dagrijverlichting, bekend uit de autowereld; de lichtsterkte wordt volautomatisch aangepast. Ook de onderhoudsarme riemaandrijving creëert gemak. Die hoef je niet te smeren, zoals een ketting. Onderweg functioneert de riem geruisloos. De hydraulische schijfremmen bieden veel en goed doseerbare remkracht, ongeacht het weer.

Winnaar iF Design Award
Onze fietsen scoren de laatste jaren enorm goed op het gebied van vormgeving. Ook de nieuwe Avignon is al onderscheiden met de gerenommeerde iF Design Award 2022. De jury roemde vooral de wijze waarop het concept van een comfortfiets is vertaald in de strakke vormgeving. De moderne lakkleur pebble grey mat onderstreept het design. Uniek is het aantal maatopties, van XS (46 cm) tot en met XXL (65 centimeter), waarbij de laatste maat nieuw is voor een fiets met lage instap.

Lisa

administrator

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *