FIETSEN MET JE E-BIKE TIJDENS KOUDE DAGEN

NU DE TEMPERATUREN WEER ZAKKEN ONDER HET NIVEAU WAARBIJ EEN ACCU ZICHT PRETTIG VOELT EN HET BESTE PRESTEERT, IS HET VERSTANDIG NA TE GAAN HOE JE JE E-BIKE ZO GUNSTIG MOGELIJK KUNT GEBRUIKEN.
WAT ZIJN DE ZAKEN WAARMEE JE REKENING DIENT TE HOUDEN? EN WAT ZIJN DE HIERBIJ AANTAL TIPS EN TRICKS VOOR OM JE E-BIKE ZO OPTIMAAL MOGELIJK TE GEBRUIKEN TIJDENS DE KOUDERE DAGEN.

Je zal misschien al gemerkt hebben dat je tijdens koudere ochtenden of avonden minder ver op een acculading komt, dan wanneer de temperatuur rond de 25 graden ligt. niet zo gek, want je fietsaccu is niet dol op deze kou. De batterijcellen welke in je accu zitten verwerken de stroom die erdoor heen loopt minder goed wanneer de temperatuur laag is. Dit geldt zowel voor het opladen, als het ontladen, wat tot gevolg heeft dat je minder kilometers af kunt leggen op een volle fietsaccu.

Tips :

  1. Lees de gebruikershandleiding nog eens door, hier staan veel tips in hoe je je accu het beste gebruikt. Ook in dit blog lees hoe je de levensduur van je accu kunt verlengen.
  2. Laadt de fietsaccu binnenshuis op.
  3. Wanneer je net uit de kou komt en je accu wilt laden, wacht 30 minuten zodat de accu op temperatuur kan komen alvorens de acculader in te pluggen.
  4. Zorg tijdig voor voldoende profiel op je banden.
  5. Controleer je fietsverlichting. In de donkere wintermaanden is het belangrijk dat je als fietser goed te zien bent.Veel van onze ADVANCED EBIKE modellen zijn uitgerust met Lezyne-LED-lichtsysteem. Dit lichtsysteem zorgt voor goed zichtbaarheid in het verkeer. 

Lisa

administrator

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *